Malo bolja musaka

09/01/2018
"Postoji musaka, ali postoji i malo bolja musaka i od sada samo nju pripemamo "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 788
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite od ljuske i isecite na komase srednje veličine. U duboki tiganj sipajte veoma malo ulja i u njemu propržite luk.

Čim omekša dodaje i mleveno meso. Promešajte i pržite dok mleveno meso ne dobije zlatnu boju i ne izmrvi se.

Pospite biberom i solju i ponovo promešajte. Krompir oljuštite i isecite na kockice.

Stavite u namazan pleh i preko njih pospite izrendan ili izmrvljen sir. Na vrh stavite mleveno meso. Sve prelijte vodom, koliko da pokrije krompir. Pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne ispari sva voda.

Nakon toga u posudi umutite jaja i dodajte mleko i sodu. Sodu prethodno pomešajte sa mlekom.

Ovom smesom prelijte krompir ii vratite pleh u urernu na još 10-12 minuta. Nakon toga isključite rernu.

Izrendajte kačkavalj i njime pospite musaku. Nakon toga ponovo vratite u toplu rernu da se kačkavalj rastopi i porumeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar