Način pripreme
Luk očistite od ljuske i isecite na komase srednje veličine. U duboki tiganj sipajte veoma malo ulja i u njemu propržite luk.
Čim omekša dodaje i mleveno meso. Promešajte i pržite dok mleveno meso ne dobije zlatnu boju i ne izmrvi se.
Pospite biberom i solju i ponovo promešajte. Krompir oljuštite i isecite na kockice.
Stavite u namazan pleh i preko njih pospite izrendan ili izmrvljen sir. Na vrh stavite mleveno meso. Sve prelijte vodom, koliko da pokrije krompir. Pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne ispari sva voda.
Nakon toga u posudi umutite jaja i dodajte mleko i sodu. Sodu prethodno pomešajte sa mlekom.
Ovom smesom prelijte krompir ii vratite pleh u urernu na još 10-12 minuta. Nakon toga isključite rernu.
Izrendajte kačkavalj i njime pospite musaku. Nakon toga ponovo vratite u toplu rernu da se kačkavalj rastopi i porumeni.