Hleb sa kukuruzom i šargarepom

09/01/2018
"Aromatičan hleb kakav do sada niste probali "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruz - 200 g, zamrznut
  • šargarepa - 1 komad
  • jaja - 1 komaf
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • limuntus - prstohvat
  • vinsko sirće - nekoliko kapljica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
  • pšenično brašno - oko 2.5 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite šargarepu, isecite je na dva dela i zajedno sa kukuruzom kuvajte 15 minuta u posoljenoj vodi (oko 150 ml).

Ispasirajte, nije potrebno da se procedi.

U veliku posudu stavite kukuruzni pire, kiselo mleko, u kome ste rastvorili sodu bikarbonu sa limuntusom i sirćetom. Dodajte jaje, ulje i so. Promešajte. Postepeno dodajte brašno.

Treba da dobijete smesu gustine kao smesa za kolač.

U kalup za hleb, prethodno namazan i posut brašnom, sipajte smesu i poravnajte odozgo.

Kukuruzni hleb pecite u prethodno ugrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok ne bude gotov.

Dobijate se brz, ukusan hleb, divnog mirisa, ukusa i boje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar