Pržena riba sa krompirićima

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
10/01/2018
"Sa ovakvom klasikom u tanjiru nećete pogrešiti. Spremajte i jedite sa uživanjem "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano290
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite od iznutrica i dobro je operite. Poželjno je da se ukloni i tamni unutrašnji omotač, jer riba, u suprotnom, može biti gorka.

Dobro je posolite i ostavite je na 2-3 sata, kako bi upila so. Ribu zatim operite i osušite.

U međuvremenu stavite krompir da se kuva, tako što ga prethodno operete velikim količinama vode.

Krompir je spreman, kada je malo mekši. Ohladite ga i ogulite. Stavite u odgovarajuću tepsiju za pečenje. Posipajte uljem, solju i čubrom. Ispecite ga dok ne dobije zlatno-braon boju.

Zagrejte ulje u tiganju. Ribu dobro uvaljajte u brašno sa svih strana. Ispržite skušu na umerenoj vatri sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju.

Ocedite je na ubrusu. Poslužite ribu sa pečenim krompirom i kriškom limuna.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar