Kolači Korpice

Kolači Korpice
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Efikasne korpice koje se bukvalno tope u ustima - fenomenalnog ukusa"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 125 g
  • brašno - 130 g
  • za preliv
  • šećer - 200 g
  • vanila - 1 kesica
  • voda - 200 ml
  • za fil
  • šećer - 60 g
  • pavlaka - 200 ml, slatka
  • džem - 2 supene kašike, od maline
  • za žele
  • šećer - 50 g
  • želatin - 1 kesica
  • voda - 100 ml + 2 supene kašike
  • limun - 3 supene kašike, sok
  • poslastičarske boje - za bojenje
  • za ukras
  • orasi - 150 g, samleveni
  • čokoladna kuvertira - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sirup od šećera i vode, aromatizujte vanilom i ostavite da se ohladi.

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa polovinom šećera na čvrst sneg, a žumanca sa preostalim šećerom na gust krem. Pažljivo spojite obe smese i dodajte brašno u porcijama, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Obložite dno pravougaonog pleha papirom za pečenje i rasporedite testo. Ispecite koru. Izvadite koru iz pleha i prelijte je sirupom.

Rastvorite želatin sa dve supene kašikevode i ostavite da nabubri. Skuvajte sirup od vode i šećera i dodajte želatin. Rastvorite na pari.

Dodajte sok od limuna. Podelite smesu na tri dela. Svaku obojite drugačijom bojom uz pomoć poslasičarkse boje. Ostavite žele u frižideru da se stegne, nakon toga ga isecite na male kockcie.

Umutite pavlaku na gust krem zajedno sa šećerom. Dodajte džem od maline i promešajte.

Ravnomerno namažite koru filom. Uvijte u čvrst tolat uz pomoć folije i ostavite u frižideru da se stegne oko jedan sat.

Rastopite čokoladnu kuvertiru na pari i uz pomoć kašike oblikujte drške korpe.

Isecite rolat na jednake delove /na manje rolate/. Svaki rolat namažite pavlakom, uvaljajte u mlevene orahe i okrenite sa prorezom na gore. Po ivicama ukrasite krugovima od šlaga, stavite drške i pospite šarenim želeom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: