Način pripreme
Skuvajte sirup od šećera i vode, aromatizujte vanilom i ostavite da se ohladi.
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa polovinom šećera na čvrst sneg, a žumanca sa preostalim šećerom na gust krem. Pažljivo spojite obe smese i dodajte brašno u porcijama, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Obložite dno pravougaonog pleha papirom za pečenje i rasporedite testo. Ispecite koru. Izvadite koru iz pleha i prelijte je sirupom.
Rastvorite želatin sa dve supene kašikevode i ostavite da nabubri. Skuvajte sirup od vode i šećera i dodajte želatin. Rastvorite na pari.
Dodajte sok od limuna. Podelite smesu na tri dela. Svaku obojite drugačijom bojom uz pomoć poslasičarkse boje. Ostavite žele u frižideru da se stegne, nakon toga ga isecite na male kockcie.
Umutite pavlaku na gust krem zajedno sa šećerom. Dodajte džem od maline i promešajte.
Ravnomerno namažite koru filom. Uvijte u čvrst tolat uz pomoć folije i ostavite u frižideru da se stegne oko jedan sat.
Rastopite čokoladnu kuvertiru na pari i uz pomoć kašike oblikujte drške korpe.
Isecite rolat na jednake delove /na manje rolate/. Svaki rolat namažite pavlakom, uvaljajte u mlevene orahe i okrenite sa prorezom na gore. Po ivicama ukrasite krugovima od šlaga, stavite drške i pospite šarenim želeom.