Seoska turšija u teglama iz grada Karlova

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
10/01/2018
"Ukusna turšija, koja ima sačuvano mesto na našim policama u špajzu i na trpezi!"
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano234
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 kg
  • šargarepa - 2 kg
  • zeleni paradajz - 1 kg
  • kupus - 2 velike glavice
  • celer - 1 glavica
  • so - 1/2 šolje
  • sirće - 1 flaša
  • ulje - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite povrće na odgovarajuće komade. Stavite ih u veliku posudu i prelijte marinadom, napravljenom od sirćeta, ulja, vode, soli i šećera /treba da bude topla/.

Tako odstoji jednu noć.

Nakon toga stavite turšiju u tegle, pritisnite da bude dobro zbijena.

Odozgo prelijte marinadom i sterilizujte 15 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar