Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Seoska turšija u teglama iz grada Karlova

Seoska turšija u teglama iz grada Karlova

Seoska turšija u teglama iz grada Karlova
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
7
"Ukusna turšija, koja ima sačuvano mesto na našim policama u špajzu i na trpezi!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 kg
  • šargarepa - 2 kg
  • zeleni paradajz - 1 kg
  • kupus - 2 velike glavice
  • celer - 1 glavica
  • so - 1/2 šolje
  • sirće - 1 flaša
  • ulje - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite povrće na odgovarajuće komade. Stavite ih u veliku posudu i prelijte marinadom, napravljenom od sirćeta, ulja, vode, soli i šećera /treba da bude topla/.

Tako odstoji jednu noć.

Nakon toga stavite turšiju u tegle, pritisnite da bude dobro zbijena.

Odozgo prelijte marinadom i sterilizujte 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: