Svijska kolenica sa kiselim kupusom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
19/07/2018
"Zimska idila u tanjiru, u kojoj treba da uživate uz čašu domaćeg vina "
Priprema30 min.
Kuvanje170 min.
Ukupno200 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano427
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 2 komada, prednji deo /ukupno oko 900 g/
  • kiseli kupus - 1 komad, srednja glavica
  • pivo - 1 komad
  • biber - nekoliko zrna - mleveni
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenice dobro operite, posipajte ih sa malo soli i bibera i stavite ih u tavu. Sipajte oko 3 prsta piva u tavu. Dobro pokrijte folijom za pečenje.

Zagrejte rernu na 250 stepeni i stavite kolenice da se peku. Nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 160-170 stepeni. Kolenice neka se peku oko 2 sata, a zatim ih izvadite iz rerne.

Sitno iseckajte kiseli kupus, posipajte ulje i alevu papriku. Dodajte lovorov list, biber, kao i svu tečnsnot od pečenja šnicli. Sve dobro promešajte.

Stavite kupus sa kolenicama u rernu, zagrejanu na 250 stepeni. Pecite oko 35-40 minuta, a s vremena na vreme promešajte. Pre serviranja isecite kolenice.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar