Način pripreme
Operite i osušite kolenicu. Po dijagonali, oštrim nožem napravite nekoliko proreza po mesu, lepo ga natrljajte sa malo soli, bibera i aleve paprike. Ostavite sa strane.
Za to vreme isecite kiseli kupus, ostavite jedan-dva spoljašnja lista cela.
Dno ekspres lonca namažite uljem, odozgo staivte list kupusa i polovinu isečenog kupusa. Pospite polovinom semena mirođije, izmrvite pola ljute paprike i odozgo stavite kolenicu.
Preko kolenice sipajte preostali kupus, ljutu papriku i semenke mirođije. Dodajte ulje i vodu i kuvajte poklopljeno oko 30 minuta, kad se pritisak podigne.
Ocedite i prebacite kiseli kupus u pleh, pospite ga alevom paprikom, prebacite i kolenicu i poravnajte kupus oko nje.
Pecite u umerneoj rerni (180-200 stepeni) 15-20 minuta dok ne bude gotovo.
Prijatno!