Kolenica sa kiselim kupusom u Crock potu

Sonja StanulovaSonja StanulovaGlavni urednik250116
16/02/2017
"Jedan od omiljenih recepata moje bake, ali pripremljen na savršen način u Crock potu – jelo koje jednostavno morate probati."
Priprema40 min.
Kuvanje255 min.
Ukupno295 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano385
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1, 5 kg
  • za premazivanje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika
  • tucana ljuta paprika - ½ kašike
  • kari - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike
  • beli luk - ½ kašičice, u prahu
  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • crni luk - 1 glavica
  • ulje
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kolenicu u posoljenoj vodi oko 35-40 minuta (nemojte je prekuvati). Izvadite je iz lonca i ocedite. U posudi promešajte začine.

Dobro promešajte začine i premažite kolenicu sa svih strana. Nasecite kiseli kupus i luk. U kupus i luk dodajte začine, 1-2 kašike ulja i ponovo dobro promešajte.

Sipajte kupus i luk u Crock pot. Preko stavite kolenicu. Dodajte oko 150 ml bujona od kolenice. Stavite poklopac i uključite Crock pot na 2.

Kuvajte jelo oko 4 sata. Na kraju odvojite keramički deo od grejača. Skinite poklopac i prelijte kolenicu sa malo ulja.

Keramički deo stavite u rernu na 200 stepeni i pecite do zlatne boje (oko 15 minuta).

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar