Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od tikvica»Lagana krem supa sa tikvicama i zelenim jabukama

Lagana krem supa sa tikvicama i zelenim jabukama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Lagana krem supa sa tikvicama i zelenim jabukama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Postoje krem supe, koje će vas naterati da ih obožavate, a ova je upravo takva"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, velike
  • jabuke - 1 komad, zelena (kisela sorta)
  • celer - 2 - 3 struka, sa listovima
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • kurkuma - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • pavlaka - 200 ml, biljna
  • bujon od povrća - 1.2 litra
  • so
  • hleb - 2 kriške
  • mladi luk - strukovi za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Svo povrće isecite, zajedno sa jabukama, na kockice i prodinstajte ga 10 minuta na umerenoj vatri u maslinovom ulju i sa malo soli.

2. Čim dobro omekša, sipajte vreo bujon od povrća (može i voda). Ostavite da se krčka oko 25 minuta, dok ne omekša u potpunosti, pa onda sipajte pavlaku.

3. Dodajte začine i još soli, po želji, pa sklonite sa vatre i ispasirajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Ako je previše gusta, dodajte vodu.

4. Za krutone isecite hleb i ispecite ga na suvom tiganju ili sa malo maslinovog ulja, dok ne dobije zlatnu boju.

5. Poslužite supu dok je vruća, ako je služite zimi, a ako je leto, onda je poslužite hladnu. Pospite krutone i iseckana perca mladog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: