Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Mini penjurlije (tutmanici)

Mini penjurlije (tutmanici)

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k212
Mini penjurlije (tutmanici)
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 5
12/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
18
"Namerno smo ih napravili da budu mini, tako će vam biti lakše da ih jedete"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 2 kesice, suv
  • sveže mleko - 300 ml
  • voda - 200 ml
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 6 supenih kašika
  • za nadev
  • maslac - 100 g
  • sir - 400 g
  • jaja - 2 komada (jedno žumance za premazivanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Malo ugrejemo sveže mleko i u njemu rastvorimo kvasac, dodajemo šećer i 4-5 supenih kašika brašna. Sve pomešamo i uvijemo krpom na 10 minuta dok se kvasac ne aktivira.

U posudi prosejemo brašno, napravimo udubljenje i sipamo smesu sa kvascem, ugrejanu vodu, so i ulje. Zamesimo meko testo, namažemo ga sa malo ulja i ostavljamo na oko 30 minuta na toplom dok se ne udvostruči.

Za to vreme izmrvimo sir i pomešamo sa jajima (jedno žumance ostavljamo da premazivanje penjurlija).

Gotovo testo podelimo na 18 jednakih delova i svaki razvučemo elipsasto. Namažemo rastopljenim maslacem i stavljamo od nadeva. Uvijamo od široke strane, dobijemo dug fitilj koji uvijamo u oblik puža. Ostavljamo da nadođe 20 minuta.

Namažemo ih umućenim žumancem u koje smo stavili malo svežeg mleka i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: