Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Ukusne mini penjurlije (tutmanici) sa jajima i sirom

Ukusne mini penjurlije (tutmanici) sa jajima i sirom

Ukusne mini penjurlije (tutmanici) sa jajima i sirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Da serviraš penjurliju za doručak - to je večna klasika"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - oko 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kesica
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • voda
  • za nadev
  • sir - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, dodajte preostale sastojke i zamesite meko testo. Uvijte posudu folijom i ostavite testo da nadođe.

Možete ga zamesiti uveče i ostaviti na hladnom mestu. Ono će polako da nadođe do ujutru.

Ponovo premesite testo i podelite ga na dve lopte. Svaku razvucite na koru.

Napravite nadev od jaja i izmrvite sir. Kore namažite maslacem.

Sipajte deo nadeva preko jedne kore, stavite drugu odozgo i namažite preostalim nadevom. Uvijte u rolat.

Rolat isecite na pužiće i poređajte ih u pleh, sa dnom koje se ne lepi.

Ostavite penjurliju ponovo da nadođe. Pecite dok ne dobije zlatnu boju u merenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: