Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Pasulj paprikaš sa leblebijama

Pasulj paprikaš sa leblebijama

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Pasulj paprikaš sa leblebijama
Fotografije: Nina Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ukusna gozba iz starih notesa i mala pomoć savremene industrije"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 200 g, iz konzerve
  • leblebije - 150 g iz konzerve
  • aleva paprika
  • sos od paradajza - 150 ml
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 mala
  • čubar
  • vegeta
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu isecite na kockice.

U tiganj sipajte malo ulja da se ugreje. Kad se ugreje, dodajte isečen luk i šargarepu. Mešajte da se malo zarpži.

Za to vreme ocedite pasulj i leblebije.

Nakon toga dodajte u šargarepu i luk. Pržite oko 2 minuta.

Nakon toga dodajte sos od paradajza i jednu šolju vode.

Dodajte čubar, alevu papriku i vegetu. Promešajte.

Poklopite. Mešajte s vremena na vreme i ostavite da se zgusne. Kad se zgusne, skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: