Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita Savijača»Pita sa prazilukom i sirom

Pita sa prazilukom i sirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Pita sa prazilukom i sirom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
17/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Dok je još vruća, premažite je maslacem i uživajte u neverovatno ukusnoj piti koju ste napravili"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • sir - 400 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 5 komada
  • žumanca - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • praziluk - 3 struka
  • čubar - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • za podmazivanje
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk isecite na kolutiće i pržite ga dok ne omekša sa 2 kašike maslinovog ulja.

U činiji umutite 2 jajeta, dodajte mleko sa praškom za pecivo, polovinu maslinovog ulja, izmrvljeni sir i posipajte čubar.

Sve promešajte i dodajte praziluk. Okruglu tepsiju, prečnika 30 cm, premažite malsacem, pa uzmite jednu koru, poprskajte je sa malo od preostalog maslinovog ulja i rasporedite nadev po njoj.

Uvijte je u rolat i stavite u sredinu tepsije.

Isti postupak ponovite i sa ostalim korama i nadevom, pa ih ređajte oko kore u sredini, tako da sve dobije oblik puža.

Premažite pitu umućenim belancetom i stavite je u zagrejanu rernu da se peče na 170 stepeni oko sat vremena, dok ne uhvati zlatno-braon koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: