Torta tri pudinga

Po_SilvenskiPo_Silvenski
Početnik
5244
Torta tri pudinga
Fotografije: Po_Silvenski
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
16
"Što više, to ukusnije, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • jaja 4 komada
  • šećer - 4 šolje od 200 ml
  • sveže mleko - 1 l i 600 ml
  • ulje - 60 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • orasi - 1 šolja, mleveni, šolja od 200ml
  • brašno - 1 šolja od 200 ml
  • puding - 1 komad, čokolada
  • puding - 1 komad, banana
  • puding - 1 komad, vanila
  • voda - 300 ml
  • čokolada - 50 g, po izboru
  • banana - 1 velika
  • orasi - 16 komada, za ukras + jedna šaka iseckanih, pečenih
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Odvojite belanca od žumanaca. U posudi umutite belanca sa 1/2 šolje šećera, na čvrste vrhove. U drugoj posudi umutite žumanca sa 1/2 šolje šećera, dok ne dobijete mekan krem. Dodajte 100 ml mleka i 60 ml ulja, posle prašak za pecivo, prosejano brašno i mlevene orahe. Pažljivo prmešajte sa kremom od belanaca. Sipajte u okrugo kalup, obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta - zavisi od rerne.

Za puding: Svaki napravite posebno.

U šerpu sipajte 500 ml svežeh mleka i 1 šolju šećera. Stavite na vatru. Čim provri, dodajte puding, prethodno pomešan sa 100 ml vode. Mešajte dok se ne zguse. Tako pripremite i druga dva pudinga.

Gornju koru stavite sa koricom na dole na poslužavnik i namažite polovinom pudinga od banane. Odozgo poređajte kriške banane i namažite preostalim pudingom. Srednju koru stavite i namažite polovinom čokoladnog pudinga - poređajte krupnije komade čokolade i namažite preostalim pudingom. Stavite poslednju koru sa dno na gore i namažite polovinom pudinga od vanile, a preostali namažite sa strane. Da bi vam bilo lakše, koristite kalup sa ivicama koje se otvaraju.

Dekorišite celim polovinama oraha i pospite iseckanim, pečenim orasima. Nakon 6 sati u frižideru možete jesti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: