Dinstana svinjetina sa lukom

Dinstana svinjetina sa lukom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
19/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Veoma ozbiljno gledamo na dinstanu svinjetinu sa lukom, toliko ozbiljno da sada poručujemo drugu porciju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na krupnije komade. Stavite maslac u tiganj i ugrejte ga na vatri. Stavite dve grančice majčine dušice i nekoliko listića žalfije da se prže nekoliko sekundi. Tako će začini pustiti mirise.

Izvadite začine, sipajte masalc u šerpu i dodajte ulje u maslac, ostavite da se ugreje i stavite komade mesa da se prže na jakoj temperaturi.

Isecite luk na polumesec i dodajte ga u meso, promešajte i pržite dok meso i luk ne dobiju zlatnu boju. U posudu stavite vino, so, biber, i pržene začine, promšajte i dodajte tečnost u poluzaprženo meso. Sve pormešajte i poklopice.

Smanjite vatru da bude umerena i dinstajte meso oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari, periodično mešajte. Servirajte sa ljutom paprikom po želji i hladnim vinom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: