Pogača sa lukom i mlevenim mesom (Lučnik)
Лучник с мляно месо
bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa Lukom»Pogača sa lukom i mlevenim mesom (Lučnik)

Pogača sa lukom i mlevenim mesom (Lučnik)

Pogača sa lukom i mlevenim mesom (Lučnik)
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 2
19/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Pitamo se kad se lučnik puni mesom, zar ne bi trebalo da ga zovemo mesnik? I dok se mi pitamo, on se ohladi"

Potrebni sastojci

  • origano - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 4 glavice, crni, star
  • susam - 1 šaka
  • žumanca - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 20 g, svež
  • kiselo mleko - 50 ml, kravlje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 25 g, kravlji
  • sveže mleko - 100 ml, kravlje
  • brašno - 500 g, tip 500
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje, stavite so, jaja, kiselo mleko i maslac.

Kvasac rastvorite u mlakom mleku i ostavite da nadođe.

Dodajte kvasac i umesite glatko, elastično testo.

Ostavite da nadođe jedan sat na toplom.

Pržite luk i mleveno meso dok ne dobiju zlatnu boju, dodajte začine i skinite sa vatre. Ostavite da se ohladi.

Uzmite testo i razvucite ga u okruglu koru, stavite nadev i uvijte u rolat.

Namažite kalup za kuglof maslacem ili uljem i u njega stavite rolat.

Uz pomoć makaza napravite nekoliko proreza po testu, na rastojanju jedan od drugog.

Namažite žumancem i pospite susamom.

Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: