Način pripreme
Napravite sirup tako što u šerpu sipate vodu i šećer. Stavite na vatru, kad provri stavite sok i koru limuna i kuvajte dok se ne zgusne i dok ne dobijete šećerni sirup. Ostavite na hladnom da se ohladi.
Uzmite kalup za kuglof sa rupom i namažite ga sa malo ulja. Poređajte kore za pitu na dno, lagano ih izgužvajte kao harmoniku.
Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kore oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kratko.
U posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte ulje i kiselo mleko, promešajte i stavite brašno sa praškom za pecivo. Mutite dok se potpuno ne sjedine.
Sipajte smesu u kalup preko kora. Kalup ponovo stavite u rernu na 170 stepeni i pecite, proverite čačkalicom za zube da li je gotovo.
Kad bude gotov, izvadite ga iz rerne, prođite nožem po ivicama kalupa, tako da se kolač odvoji i prelijte ga hladnim šećernim prelivom. Stavite u frižider na nekoliko sati da se prelije, nakon toga ga okrenite na poslužavnik i skinite kalup.