Način pripreme
Isecite meso na male komade. Pospite ih brašnom, solju i biberom, istresite višak.
Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri i stavite meso. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, periodično mešajte. Izvadite meso na ubrus.
Luk i beli luk očistite i sitno isecite. Stavite ih u masnoću od mesa i pržite dok ne omekša. Dodajte brašno i biber, mešaje i pržite oko minut. Dodajte polovinu maslaca, ostavite da se rastopi i sipajte vino.
Promešajte, smesa će se zgusnuti, ostavite nekoliko minuta da alkohol ispari, začinite solju, biberom i stavite struk majčine dušice. Sipajte bujon, dodajte preostali maslac i promešajte.
Vratite meso u sos i poklopite. Stavite da provri i ostavite pokriveno oko 20 minuta, periodično mešajte. Kuvajte dok se sos ne zgusne.
Na kraju skinite sa vatre, pospite peršunom i po želji isecite jednu ljutu papriku za raskoš.