Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Apetitna piletina sa graškom i krompirom

Apetitna piletina sa graškom i krompirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Apetitna piletina sa graškom i krompirom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
22/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Dobri kuvari znaju kako da najobičnije jelo pretvore u praznik za čula"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • krompir - 400 g
  • grašak - 600 g, iz konzerve
  • luk - 2 glavice
  • so
  • biber
  • bujon - 200 ml, pileći
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • čubar - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite piletinu na porcije, ako koristite batake, odvojite batak i karabatak. Sipajte maslinovo ulje u čašu, stavite biber, so i alevu papriku i promešajte. Ovom smesom lepo namažite meso.

Očistite povrće, luk isecite na polumesec, a krompir na krupne komade. Uzmite pleh i stavite komade piletine, dodajte luk, krompiri i sipajte bujon.

Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite meso 45 minuta. Ja sam koristila gotov, kuvan grašak iz konzerve, ako imate svež grašak, prethodno ga skuvajte.

Izvadite pleh sa piletinom, stavite grašak, pospite čubrom i promešajte. Oljuštite beli luk i sitno iseckajte čenove, dodajte ih u pleh.

Isecite dva paradajza na kružiće i stavite ih odozgo, ja sam imala čeri paradajz, koji sam isekla na dva dela. Staivte pleh ponovo u rernu na 15 minuta na 180 stepeni. Na kraju pospite mirođijom ili peršunom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: