Način pripreme
Isecite piletinu na porcije, ako koristite batake, odvojite batak i karabatak. Sipajte maslinovo ulje u čašu, stavite biber, so i alevu papriku i promešajte. Ovom smesom lepo namažite meso.
Očistite povrće, luk isecite na polumesec, a krompir na krupne komade. Uzmite pleh i stavite komade piletine, dodajte luk, krompiri i sipajte bujon.
Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite meso 45 minuta. Ja sam koristila gotov, kuvan grašak iz konzerve, ako imate svež grašak, prethodno ga skuvajte.
Izvadite pleh sa piletinom, stavite grašak, pospite čubrom i promešajte. Oljuštite beli luk i sitno iseckajte čenove, dodajte ih u pleh.
Isecite dva paradajza na kružiće i stavite ih odozgo, ja sam imala čeri paradajz, koji sam isekla na dva dela. Staivte pleh ponovo u rernu na 15 minuta na 180 stepeni. Na kraju pospite mirođijom ili peršunom po ukusu.