Nedeljna piletina

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791342k126
Nedeljna piletina
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
22/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Uprkos tome što je ime čudno, dali smo najvišu ocenu ovom starom, seoskom receptu sa piletinom, šargarepom, peršunom i sosom od vina"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg
  • šargarepa - 250 g
  • luk - 3 glaivce, crni
  • belo vino - 100 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • peršun - nekoliko strukova
  • so
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • bujon - 150 g, pileći
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i kratko kuvajte šargarepu. Isecite je na komade, a luk oljuštite i sitno iseckajte.

Očistite meso, isecite ga na procije i uvaljajte u brašno. Ugrejte maslinovo ulje i stavite piletinu da se prži, okrećite sa obe strane.

Izvadite ga na tanjir i u istu masnoću stavite luk i kuvanu šargarepu. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, dodajte piletinu, vino i nakon toga malo bujona, promešajte tako da pokupite sve što se uhvatilo za dno.

Stavite malo maslaca u sos, začinite solju i biberom i poklopite. Dinstajte dok tečnost ne ispati i dok se jelo ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: