Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ukusno jelo od piletine sa pečurkama

Ukusno jelo od piletine sa pečurkama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Ukusno jelo od piletine sa pečurkama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Da li ste odlućili šta ćete jesti danas? Ovo ukusno jelo od piletine i aromatičnih začina je jedan od naših preporuka"

Potrebni sastojci

  • pile - oko 1.2 kg
  • za pile
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • origano - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena (cela, neoljuštena)
  • za pečurke
  • pečurke - 500 g, krimini (tamni šampinjoni) (ili šampinjoni, beli)
  • maslac - 50 g, kravlji
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • peršun - 1/2 veze
  • belo vino - 120 g
  • bujon - 250 ml, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije. U posudi pomešajte maslinovo ulje sa začinima za pile, promešajte. Ovom smesom namažite svako parče piletine i stavite u pleh, između njih stavite cele, neoljuštene čenove belog luka i sipajte vino i bujon. Pokrijte pleh folijom i pecite na 180 stepeni 60 minuta.

Pečurke očistite i isecite tanko, stavite maslac i kašiku maslinovog ulja u tiganj i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Začinite solju i biberom, izvadite pile iz rerne, skinite foliju i stavite pečurke oko mesa. Pecite još 10 minuta dok ne meso ne dobije lepu boju odozgo. Prilikom serviranja stavite parče piletine, pečurke i malo sosa od pečenja.

Napomena: Pečurke krimini liče na šampinjone. Imaju žuto-braon/tamnobraon boju, tvrđe su i zasićenijeg ukusa, one su nedovoljno porasle pečurke portobelo i zato ih zovu bejbi portobelo. Možete ih naći u većim supermarketima ili ih zamenite sa šampinjonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: