Grašak sa domaćim petlom

23/01/2018
"Znate da ništa ne može da se poredi sa ukusom jela, koje je pripremljeno sa domaćim petlom, ništa "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano808
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • petao - 600 g, domaći /kokoška
  • sirće - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • grašak - 1 tegla
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • brašno - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • origano - 1 prstohvat
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz pire - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade i stavite ih u ekspres lonac sa šećerom, sirćetom i malo soli. Sipajte vodu do maksimuna i zatvorite šerpu.

Stavite na vatru i ostavite meso da se kuva, kad provri i šerpa indicira, smanjite vatru na umernu temperaturu i kuvajte jedan sat. Očistite luk, beli luk i šargarepu.

Sitno ih iseckajte i stavite u šerpu sa maslinovim uljem i pržite, pržite dok povrće ne omekša i dodajte paradajz pire i alevu papriku. Promešajte.

Izvadite kuvanog petla, ocedite bujon, iskidajte meso i stavite ga u šerpu sa povrćem. Sipajte bujon iz kuvanja, začinite solju, biberom i ostavite da provri.

Kad provri stavite oceđeni grašak i promešajte. Stavite brašno, malo aleve paprike i malo bujona u jednu teglu. Stavite poklopac i energično izmućkajte rukom, tako da se suvi sastojci rastvore.

Sipajte kašu u šerpu u grašak i meso, promešajte i kuvajte 15 minuta dok se sos ne zgusne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar