Način pripreme
U posudu stavite mlevene orahe i izmrvite tahini alvu sitno, promešajte smesu. Namažite pleh maslacem, stavite jednu koru na dno, namažite i nju maslacem, stavite treću, pospite smesom, odozgo stavite drugu koru, namažite maslacem, stavite drugu, poonovo namažite i pokrijte trećom i nju pospite smesom od oraha.
Tako uradite dok ne potrošite kore, između dve mažete maslac i poklopite trećom, i na nju stavite orahe i alvu. Odozgo pitu završite sa dve kore, nemojte stavljati orahe.
Isecite na komade i prelijte preostalim maslacem. Ugrejte rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju oko 25 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Napravite sirup tako što pomešate vodu i šećer, stavite na vatru da provri, mešajte da se šećer rastopi, izrendajte koru jedne mandarine, sipajte i sok. Dodajte dve kesice vanile i promešajte, ostavite da vri dok ne dobijete šećerni sirup.
Hladnu pitu prelijte toplim sirupom i ostavite na hladnom mestu da upije sirup bar 6 sati.