Način pripreme
U posudi umutite jaja, dodajte začine, mrvljeni sir, kiselo mleko, prašak za pecivo i promešajte.
Tikvice očistite i izrendajte. Ostavite da se ocede pola sata, nakon toga ocedite višak tečnosti iz njih. Dodajte ih u smesu od jaja i ponovo promešajte.
Po želji možete staviti rendani parmezan. Nije obavezno, ali daje neverovatan ukus i miris.
Razvucite kore i uzmite po tri, svaku namažite maslinovim uljem i stavite jednu preko druge, nakon toga ih savijte na pola.
Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje i preko njih stavite nadev, odozgo stavite sledeće tri kore, pripemljene na isti način, ponovo nadev i tako do kraja.
Rastopite maslac i dok je još topao prelijte pripremljenu pitu. Stavite je u rernu na 160 stepeni 60 minuta, nakon toga je izvadite i odozgo izrendajte kačkavalj.
Stavite ponovo da se zapeče, da dobije zlatnu koricu.