Janija og graška sa prženom kobasicom

26/01/2018
"Jedna obična janija, neobičnog ukusa i mirisa "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano303
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite luk i beli luk, kobasicu isecite na pola, nakon toga na krupnije komade. Ugrejte maslinovo ulje u šerpi, stavite kobasicu i ispržite je sa obe strane. Izvadite je i ocedite na ubrusu.

Stavite luk i beli luk u istu masnoću, promešajte i pržite dok ne omekšaju. Stavite kašiku aleve paprike u brašno. Promešajte i stavite izrendaniu paradajz sa kašičicom šećera.

Kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne i sipajte bujon. Ostavite da provri i kuvajte 15 minuta, nakon toga začinite, stavite oceđen grašak i kobasicu.

Promešajte i kuvajte još 10 minuta, nakon toga skinite sa vatre i servirajte sa svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar