Način pripreme
Malo ugrejte mleko i dodajte kvasac, rastvorite ga i stavite šećer i supenu kašiku brašna. Ostavite kvasac da nadođe i da se utrostruči.
Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje u sredini. Odvojite jedno žumance za premazivanje na kraju i stavite jaja u udubljenje. Posolite brašno i stavite mekani maslac. Mesite rukama i sipajte mleko sa kvascm.
Oblikujte testo koje se ne lepi po rukama, pokrijte ga čistom krpom ili folijom i ostavite jedan sat da nadođe.
Slaninu i sir isecite na komade, slaninu tanko isecite tako da možete da uvijte parče sira u nju.
Premesite testo, izbacite vazduh koji se stvorio i razvijte koru, uvijte je u rolat i nakon toga je isecite na oko 15 parčadi. Svako parče malo razvijte oklagijom i u njega stavite parče sira, uvijeno u parče slanine.
Zatvorite testo i oblikujte loptu. U svakoj lopti treba da ima sir sa slaninom.
Namažite peh sa malo ulja i poređajte loptice u njega. Namažite umućenim žumancem i ostavite ponovo da nadođe 30 minuta.
Ugrejte rernu na 170 stepni. Pospite pitu sa malo susama i stavite da se peče 50 minuta.