Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Pogača sa slaninom i topljenim sirom

Pogača sa slaninom i topljenim sirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pogača sa slaninom i topljenim sirom
Fotografije: Sia Ribagina
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Nežan i aromatičan hleb sa parčetom slanine i sirom koji se topi u ustima - neodoljivo zadovoljstvo!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • sveže mleko - 350 ml
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 50 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 20 g, svež
  • slanina - 250 g
  • topljeni sir - 200 g
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Malo ugrejte mleko i dodajte kvasac, rastvorite ga i stavite šećer i supenu kašiku brašna. Ostavite kvasac da nadođe i da se utrostruči.

Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje u sredini. Odvojite jedno žumance za premazivanje na kraju i stavite jaja u udubljenje. Posolite brašno i stavite mekani maslac. Mesite rukama i sipajte mleko sa kvascm.

Oblikujte testo koje se ne lepi po rukama, pokrijte ga čistom krpom ili folijom i ostavite jedan sat da nadođe.

Slaninu i sir isecite na komade, slaninu tanko isecite tako da možete da uvijte parče sira u nju.

Premesite testo, izbacite vazduh koji se stvorio i razvijte koru, uvijte je u rolat i nakon toga je isecite na oko 15 parčadi. Svako parče malo razvijte oklagijom i u njega stavite parče sira, uvijeno u parče slanine.

Zatvorite testo i oblikujte loptu. U svakoj lopti treba da ima sir sa slaninom.

Namažite peh sa malo ulja i poređajte loptice u njega. Namažite umućenim žumancem i ostavite ponovo da nadođe 30 minuta.

Ugrejte rernu na 170 stepni. Pospite pitu sa malo susama i stavite da se peče 50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: