Način pripreme
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kiselo mleko i promešajte. Brašno prosejte u posudu sa praškom za pecivo, kakaom i vanilom.
Smesu od jaja dodajte u brašno i preostale suve sastojke. Drvenom kašikom mešajte, dok ne dobijete smesu bez grudvica. Namažite pleh sa malo ulja i pospite brašnom. Sipajte smesu u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Za krem umutite belanca sa polovinom šećera na sneg. Preostali šećer stavite u posudu sa pavlakom i mešajte kašikom. Nemojte koristiti mikser za pavlaku, zato što će postati tečna i teško će da se stegne. Spojite pavlaku i umućena belanca i pažljivo promešajte. Izvadite kolač i ostavite da se ohladi.
Krem od belanca i pavlake stavite preko hladnog kolača, poravnajte tako da bude ravnomerno pokriven svuda i ostavite u frižidru na jedan dan. Ukrasite po želji, ja sam koristila šećerne mrvice.
Napomena: Za ovaj kolač je najbolje da koristite kalup ili pleh prečnika najviše 26 cm, ja sam koristila širok pleh i kolač nije uspeo da naraste dovoljno. Šolja je od 200 ml.