Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike sa mlevenim mesom, pirinčem i suvim grožđem

Paprike sa mlevenim mesom, pirinčem i suvim grožđem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Paprike sa mlevenim mesom, pirinčem i suvim grožđem
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Paprike sa aromatičnim nadevom, koje će osvojiti sva vaša čula od prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • mleveno meso - 500 g
  • paprike - 1 kg, crvene
  • luk - 1 glavica, crni
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • paradajz - 100 g, iz konzerve
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • čubar - 1 prstohvat
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • nana - 1 prstohvat
  • kumin - 1 prstohvat
  • suvo grožđe - 100 g, tamno
  • bujon - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite suvo grožđe u vodu, koliko da ga porkijte. Ostavite na nekoliko minuta da nabubri i omekša.

Očistite paprike od drške i semenki i operite ih.

Stavite sve sastojke, osim paprika i bujona, u posudu, pomešajte sve sastojke i promešajte rukama. Dodajte oceđeno suvo grožđe i ponovo promešajte. Napunite paprike dobijenom smesom.

Stavite ih u pleh, sipajte bujon i pokrijte folijom.

Stavite u rernu na 180 stepni 40 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: