Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Karamel torta»Karamel torta sa medenim korama

Karamel torta sa medenim korama

Karamel torta sa medenim korama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Verujte nam, još je ukusnije nego što izgleda"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 kutija, medeni keks za tortu
  • krem - 1 paketa Ole, dr. Oetker
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 150 g
  • maslac - 50 g
  • tečna pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krem prema uputstvu na pakovanju. Poređajte jednu koru od medenih kolalča za tortu. Namažite jedan sloj krema i tako poređajte tri reda. Odozgo namažite kremom.

Napravite karamel sos na sledeći način: rastopite šećer, dodajte maslac i promešajte; kad se šećer i maslac dobro pomešaju skinite posudu sa vatre; dodajte tečnu pavlaku uz neprestano mešanje; vratite posudu na vatru i mešajte dok ne dobijete gladak sos.

Ostavite sos da se ohladi /pazite da se ne zgusne previše/ i prelijte tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: