Ćuftice punjene kačkavaljem

29/01/2018
"Tople ćuftice sa nežnim srcem od kačkavalja i hladnim pivom - baš ono što vam je potrebno "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano467
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 2 kriške
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • kačkavalj - 200 g
  • ulje - 2 šolje (za kafu)
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i sitno ga isecite. Kriške hleba potopite u vodu i nakon toga ih lepo ocedite rukom, dobro pritisnite.

U posudu stavite mleveno meso, izmrvite vlažan hleb i dodajte luk, jaje, čubar, alevu papriku, kumin, so i sodu. Mesite rukom dok ne dobijete glatku smesu i dok smesa ne upije začine.

Pokrijte posudu folijom i stavite u frižider na minimum pola sata.

Kačkavalj isecite na jednake kockcie srednje veličine. Da se ne bi razlio prilikom pečenja, zamrznite kockice kačkavalja.

Izvadite mleveno meso iz frižidera i oblikujte ćuftice, u centar stavite po jednu kockicu kačkavalja.

Ugrejte 2 šolje ulja u šerpi malog prečnika i pržite loptice dok ne dobiju brapn koricu, pazite da se kačkavalj ne razlije.

Servirajte tople sa hladnim pivom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar