Način pripreme
Dobro operite zeca i isecite ga porcije. Prelijte ga vodom i stavite da provri, periodično skidajte penu. Ponovo ga operite mlakom vodom i stavite sa malo vode u đuvečaru.
Dodajte malo ulja, brrašno pomešano sa vinom, so po ukusu. Dodajte od bujona u kome ste kuvali zeca, pre toga ga precedite.
Začinite biberom, lovorovim listom, pimentom i zrnima bibera. Poklopite i pecite u rernu na 180 stepeni oko 90 minuta dok meso ne omekša. Kad omekša, dodajte krupnije isečen luk i očišćen i sitno iseckan beli luk.
Vratite ponovo u rernu i pecite oko 45 minuta. Nakon toga stavite paradajz i ponovo vratite u rernu na kratko. Po želji možete staviti i ljutu papriku.
Pre serviranja pospite sitno iseckanim svežim peršunom. Po želji luk možete zameniti 1 kg arpadžika. Neka vam je slatko!