Način pripreme
U vodu dodajte šećer i kvasac. Promešajte i dobijenu smesu ostavite na desetak minuta.
Jedno jaje odvojite na belance i žumancem. Druga dva dodajte u žumance, a belance pokrijte folijom i ostavite sa strane za kasnije.
U poseboj posudi umutite prosejano brašno i so. U njih dodajte ulje, jaja i kvasc. Nastavite da mesite dok ne dobijete lepljivo testo (ako je previše lepljivo, dodajte još malo brašna).
Pospite brašnom radnu površinu i mesite testo nekoliko minuta, da postane glatko i lako za rad.
Namažite posudu sa malo ulja i premestite testo, pokrijte ga folijom i ostavite na 60 minuta da nadođe.
Izvadite testo iz posude i pritisnite ga pesnicama da probušite balončiće. Podelite ga na 6 jednakih delova.
Svaki deo razvucite na fitilj i rasporedite jedno za drugim. Sakupite ivice i pritisnite ih.
Prebacite fitilj, koji je sa desne strane iznad prva dva, paosle ispod njega po sredini, takođe i iznad poslednja dva. Ponovite sve sa ostalim fiiljima.
Stavite u pleh papir za pečenje i prebacite hleb. Ostavite ga na toplom 45 minuta da nadođe.
Ugrejte rernu na 180 stepeni. Umutite preostalo belance sa malo vode i namažite hleb sa svih strana.
Pecite hleb 35 minuta, dok ne dobije zlatnobraon boju.