Način pripreme
1. Napravite gustu kašu od 120 ml vode, 130 g brašna, kašike šećera i kvasca. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe 30 minuta.
2. Prosejte preostalo brašno u posudi i napravite udubljenje, u njega sipajte preostalu vodu - mlaku, maslinovo ulje, semenke, so i nadošao kvasac.
3. Zamesite i prebacite na brašnom posutu radnu površinu, radite sa testom 10-12 minuta dok ne postane glatko i elastično. Dodajte po malo brašna u početku dok ne porestane da se lepi.
4. Vratite testo u posudu, prethodno malo namažite, pokrijte krpom i ostavite 30 minuta da se udvostruči.
5. Rasporedite nadošlo testo na 3 jednaka dela i od svakog napravite fitilj. Sjedinite tri fitilja u jedan kraj i svaki od njih prepolovite po dužini. Dobijenih 6 fitilja ispletite po tri i posle uvijte dve dobijene pletenice.
Sjedinite ivice i stavite u pleh, namazan ili obložen papirom za pečenje u plehu prečnika 22-24 cm prečnika. Ponovo ostavite da nadođe oko 40 minuta.
6. Nadošao hleb pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu (35-40 minuta).
7. Izvadite iz pleha i ostavite na rešetku da se ohladi.
Prijatno!