Domaća musaka

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
03/02/2018
"Provereni recept iz riznice Najukusnijih balkanskih jela "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 134
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i propržite ga u tiganju sa uljem. Dodajte iseckanu šargarepu i paradajz, pa posipajte preko alevu papriku.

Dodajte mleveno meso sa malo vode i dobro promešajte, dok se meso ne razloži na sitne komadiće. Dodajte čubar i so, pa sklonite sa vatre.

Krompir ogulite i isecite na male kocke i stavite ga u posudu sa vodom, kako bi se skrob uklonio.

U tepsiju sa malo ulja na dno sipajte polovinu krompira i ravnomerno rasporedite. Preko rasporedite mleveno meso, pa zatim i preostali krompir.

Sipajte vruću vodu, gotovo da ogrezne i pecite u rerni na 200 stepeni, dok krompir ne omekša i dok voda ne ispari, oko 40 minuta.

Izvadite i prelijte sa prethodno umućenim jajima, sa kiselim i svežim mlekom i brašnom.

Vratite u rernu i neka se jelo dopeče dok se preliv ne stegne i ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar