Način pripreme
Luk sitno iseckajte i propržite ga u tiganju sa uljem. Dodajte iseckanu šargarepu i paradajz, pa posipajte preko alevu papriku.
Dodajte mleveno meso sa malo vode i dobro promešajte, dok se meso ne razloži na sitne komadiće. Dodajte čubar i so, pa sklonite sa vatre.
Krompir ogulite i isecite na male kocke i stavite ga u posudu sa vodom, kako bi se skrob uklonio.
U tepsiju sa malo ulja na dno sipajte polovinu krompira i ravnomerno rasporedite. Preko rasporedite mleveno meso, pa zatim i preostali krompir.
Sipajte vruću vodu, gotovo da ogrezne i pecite u rerni na 200 stepeni, dok krompir ne omekša i dok voda ne ispari, oko 40 minuta.
Izvadite i prelijte sa prethodno umućenim jajima, sa kiselim i svežim mlekom i brašnom.
Vratite musaku u rernu i neka se jelo dopeče dok se preliv ne stegne i ne porumeni.