Krta pečena zečetina

PetyaPetya
Kuvar
5814280
Krta pečena zečetina
Fotografije: Petya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Ovo je najukusniji zec kojeg ćete probati - časna kuvarska reč"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, isečen na porcije, bez iznutrica
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 200 g
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 6 - 7 zrna
  • piment - 5 - 6 zrna
  • belo vino - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • za marinadu
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • čubar - 1 kašičica (sitno samleven)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U pleh u kome ćete peći zeca, stavite ulje, biber, alevu papruku, čubar i so i dobro promešajte.

U ovoj marinadi lepo uvaljajte porcije zečetine. Nakon toga dodajte iseckan luk (ako imate arpadžik, još bolje), šargarepu na krugove, beli luk (ceo ili čenove), lovorov list, piment i biber u zrnu. Ako imate pečurke pri ruci, stavite i njih.

Pažljivo sipajte vodu u pleh i belo vino i lagano ga prodrmajte, da se svi sastojci pomešaju.

Pokijte folijom i pecite na 180 stepei oko 1.5-2. Nakon toga skinite foliju, prelijte porcije sosom i pecite još oko 30 minuta dok jelo ne dobije zlatnu boju.

Zečetina bude veoma krta i aromatična.

Neka vam je slatko!

Odnos ulja:vode:vina može da bude i 1:1:1.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: