Čorba od pečuraka sa pirinčem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
17/02/2018
"Super ukusna čorbica, koji ćete jednostavno pripremiti sa samo nekoliko sastojaka "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano776
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, sveže
  • luk - 1 glavica, mala
  • šargarepa - 1 komad
  • sok od paradajza - 200 ml, iz konzerve
  • pirinač - 1/3 šolje
  • maslac - 50 g
  • peršun - za posupanje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • sirće - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i oprane pečurke, luk i šargarepu sitno isecite. Stavite ih u šerpu sa vodom u kuvajte 30 minuta.

Dodajte pirinač i kuvajte dok ne omekša. Na kraju dodajte sok od paradajza i kuvajte kratko.

Pre nego što skinite jelo sa vatre, posolite po ukusu, dodajte maslac i pospite peršunom.

Čorbu servirajte toplu, pospite je biberom i dodajte sirće po ukusu (po želji).

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar