Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Slani Rolat»Rolat Stefani sa mocarelom i mlečnim sosom

Rolat Stefani sa mocarelom i mlečnim sosom

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Rolat Stefani sa mocarelom i mlečnim sosom
Fotografije: Anonymous
2 / 3
20/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Sočan i mirisan - rolat Stefani, čiji će Vas ukus dugo sećati na lepe trenutke"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • mocarela - 100 g
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • čubar - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 1 kom.
  • za nadev
  • jaja - 6 kom., kuvana
  • kiseli krastavčići - 4 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • za sos
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 1 kašičica
  • sveže mleko - 150 g
  • topljeni sir - 3 kom., u obliku trougla
  • biber - prstohvat mlevenog bibera
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvati jaja, i posebno u malo vode i šargarepu, prethodno nasečenu na četiri trake, po dužini.

Začiniti mleveno meso svim izbrojanim začinima, dobro umesiti rukama i dodati mocarelu, koja je prethodno zgnječena, pa je nakon toga umesiti sa mlevenim mesom. Dodati i jaje, pa ponovo sve lepo umesiti, da smesa postane homogena.

Na radnu površinu staviti dugačko parče alu-folije i namazati ga uljem. Preko njega rasporediti mleveno meso u obliku pravougaonika.

Na jednom kraju pravougaonika po dužini ređati jaja u niz, a oko njih sa jedne strane ređati trake kiselih krastavčića, a sa druge - trake šargarepe.

Pažljivo uviti u rolat pomoću folije, ali foliju ne uvijati u rolat, već je vući tako da ostane odozgo, da se njome uvije rolat na kraju i postavi u tavu.

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, uz povremeno proveravanje da se ne prepeče i postane suvo. Na kraju pečenja otvoriti gornji deo folije i ostaviti rolat da porumeni.

Sos pripremiti na sledeći način: na teflonskom tiganju zagrejati ulje, pa uz neprestano mešanje dodati i brašno. Nakon približno jednog minuta naliti i mleko i mešati dok se smesa ne postane jednorodna.

Posoliti, pobiberiti i dodati topljeni sir, ponovo mešati dok se sos ne homogenizuje, pa ga skloniti sa vatre.

Servirati komade rolata prelivene sosom i sa garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: