Fokača Provolone

23/02/2018
"Italijanska kulinarska magija u kuhinji "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano684
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac i šećer u mlakom mleku. Ostavite 7-8 minuta da se aktivira.

2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte maslinovo ulje, so, aktivirani kvasac i ugrejanu, ali ne vrelu vodu. Zamesite elastično testo koje se ne lepi, i ostavite ga da se udvostruči oko 40-50 minuta.

3. Nadošlo testo podelte na dva jednaka dela. Razvucite jednu tanku, okruglu koru od prve polovine testa i preko nje rasporedite tanke komadiće sira provolone. Pospite origanom (ja sam koristila provolone koji je bio začinjen origanom, zato nisam dodatno posipala).

4. Razvucite i drugu polovinu testa na koru iste debljine i pokrijte prvom, učvrstite ivice. Na površini prstom napravite rupice, nemojte da probijete testo, nego samo napravite malo udubljenje i tako napravite tipičan izgled fokače. Pospite sa još malo krupnije soli i origanom po želji.

5. Ostavite da odstoji još 20-30 minuta na toplom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju - oko 20-25 minuta.

Servirajte toplo, da provolone u unutrašnjosti fokače bude mekan i rastegljiv.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar