Način pripreme
1. Bubrege očistite od kožica i masti. Dobro ih operite da bi spala krv, i isecite ih poprečno na tanke kriške. Prelijte ih hladnom vodom, tako da ih pokrije i sipajte kašičice sirćeta. Ostavite tako da odstoje bar dva sata.
2. Ponovo ih operite dobro. Stavite ih u cediljku da se ponovo ocede, a za to vreme pripremite sos.
3. Beli luk, luk i mariniran suvi paradajz stavite u blender sa malo maslinovog ulja iz paradajza. Sameljite na finu smesu i dodajte pivo, bademe i prezle. Dobro promešajte.
4. U tiganju, na jakoj vatri, ugrejte polovinu maslinovog ulja i kratko pecite bubrege, dok ne dobiju bojju. Sipajte smesu za sos i preostalo maslinovo ulje i kuvajte dok se ne redukuje na pola - oko 4 minuta.
5. Smanjite vatru i dodajte ruzmarin, biber i so po ukusu. Ostavite tako da se krčka, mešajte s vremena na vreme. Čim se sos zgusne i počne da lepi za bubrege, skinite sa vatre i poklopite, ostavite 5-6 minuta da odstoji.
6. Stavite sveži peršun i pera belog luka, sitno iseckana i jelo servirajte toplo.
Bilo bi dobro da se servira sa rendanim kačkavaljem, parmezanom ili gaudom.
Prijatno!