Način pripreme
1. Začinite meso biberom i pecite ga na jakoj vatri, u maslinovom ulju, 1-2 minuta sa svih strana. Izvadite na tanjir i uvijte u aluminijumsku foliju.
2. U istoj posudi sa masti propržite iseckani luk, šargarepu i celer sa prstohvatom soli dok povrće ne omekša. Dodajte kašiku paradajz pirea i kuvajte još dva minuta.
3. Sipajte vino i sačekajte da se redukuje i da alkohol ispari, odmah nakon toga dodajte vodu i kockicu bujona (po želj).
4. Pasirajte dok ne dobijete glatku konzistenciju i stavite odvojeno meso zajedno sa sosom i lovorovim listom (ove je trenutak da dodate kajenski biber) na tihu vatru oko 40 minuta, ili kad procenite da je meso dovoljno krto (zavisi od veličine svinjskih obraza).
5. Servirajte meso, preliveno ukusnim sosom i ukrasite krompirom po želji:
Ova vrsta svinjskog mesa se topi u ustima i neverovatnog je ukusa, volim obraze više od bilo kog dela svinjskog mesa. Pozivam sve, koji još uvek nisu probali da to učine, i garantujem da nećete žaliti.
Neka vam je slatko!