Sipa sa šargarepom i paradajzom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
06/03/2018
"Ako do sada niste pripremali sipu, evo ga odličan recept koji možete probati "
Priprema20 min.
Kuvanje85 min.
Ukupno105 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano136
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite sipe od vidljivih žilica i odvojite tvrdu lopticu u sredini pipaka. Male sipe se ne ljušte, zato se čiste brzo.

2. Stavite u šerpu i pokrijte vodom. Stavite jedan lovorov list i zrna bibera, i kuvajte dok ne omekšaju - oko 1 sat. Sačuvajte oko 250 ml bujona u kojem ste kuvali, a morske plodove isecite na krupne komade i držite u sčauvanom bujonu da se ne osuše i ne potamne.

3. Sitno iseckajte luk, a šargarepu na krugove. Beli luk oljuštite i cele čenove izgnječite, pritiskajući sirokim delom noža ili dlanom.

4. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i propržite luk, mladi luk i šargarepu sa malo soli, 5-6 minuta, i stavite sipu sa bujonom. Smanjite vatru i ostavite da se krčka 10-15 minuta, ili dok tečnost potpuno ne ispari.

5. Jelo servirajte toplo, posuto iseckanim strukovima mladog luka.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar