Sultan kebap sa piletinom i povrćem

Sultan kebap sa piletinom i povrćem
Fotografije: Petya
1 / 6
17/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno95 min.
Porcije8
"Top predlog iz orijentalne kuhinje - aromatičan sultan kebap sa piletinom i povrćem Neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i dinstajte sa paradajzom dok se ne zgusne. Krompir, tikvicu i patlidžan isecite na kockice i posebno propržite.

Piletinu takođe isecite na kockice i dinstajte sa pečurkama i kockicama šargarepe. Kukuruz i grašak dinstajte dok ne budu gotovi.

Uzmite jednu malu posudu ii u nju stavte dve ili tri kore za pitu, gledajte da se ne polome i počnite da ređate piletinu, pečurke i šargarepu, nako toga stavite patlidžan, krompir, tikvice i na kraju paradajz sa lukom.

Sa krajevima kora uvijte nadev i pažljivo okrenite sa namazanim plehom. Tako uradite i sa drugim korama, dok se ne potroše.

Preko napravljenih kebapa sipajte sos bešamel i izrendan kačkavalj. Pecite oko 20 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: