Sočan slani rolat sa hlebom

21/03/2018
"Da li ste spremni za najukusniji kulinarski izazov - pogledajte kako se pravi veoma jednostavan slani rolat sa hlebom "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 040
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 12 krišaka za tost, bez kore
  • krem sir - 250 g, filadelfija
  • kačkavalj - 200 g (izrendan)
  • slanina - 150 g, dimljena (tanko isečena)
  • sveže mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte krem sir sa svežim mlekom i kratko pasirajte. Zapecite slaninu na roštilju ili gril tiganju.

Na streč foliju poređajte kriške hleba, treba malo da se preklapaju. Razvucite oklagijom, da biste dobil tanku koru, Obilno namažite krem sirom, ali i odvojite deo krem sira.

Preko namazane kore stavite rendani kačkavalj, i od njega odvojite mali deo. Sitno iseckajte slaninu rasporedite je preko kačkavalja.

Uz pomoć folije uvijte u čvrst rolat, od uže strane. Uvijte kao bombonu i savite u frižider na jedan sat.

Izvadite rolat i skinite foliju. Ceo rolat namažite odvojenim krem sirom i pospite preostalim kačkavaljem. Rolat stavite u pleh, oblžen papirom za pečenje.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar