Pačetina sa graškom

25/03/2018
"Ako se iz kuhinje širi magičan miris, znači da se krčka pačetina sa graškom "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano238
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pačetina - 1.3 kg
  • crni luk - 2 glavice
  • ulje - 4 supene kašike
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 šolja, sitno iseckan
  • grašak - 800 g /zamrznut, bejbi grašak/
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • korijander - 1 kašičica, semenke
  • piment - 5 - 6 zrna
  • ljute paprike - 2 komada /suve/
  • peršun - 1/2 veze
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Opranu pačetinu sečemol na porcije i kuvamo u šerpi sa oko 2 litre vode dok meso ne omekša. Najbrže bude u ekspres loncu.

Ugrevamo ulje u tiganju pržimo krupnije isečen luk, celer i dinstamo 5 minuta, poklopljeno.

Dodajemo šargarepu, isečenu na kockice i dinstamo još 10 minuta. U povrće dodajemo zamrznut grašak, promešamo i ponovo poklopimo.

Nakon desetak minuta dodajemo alevu papriku, biber, so, semenke, korijander i piment.

Sipamo sve u tiganj u kuvano pačije meso i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri oko 30 minuta. Ako koristite ekspres lonac, ostavite da vri 10 minuta nakon što se para podigne, na smanjenoj ringli.

Jelo jedite toplo, ukrašeno svežim peršunom i pikantnim ljutim paprikama.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar