Pogačice Bunari

Pogačice Bunari
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
26/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
"Da li ste odlučili sa čime ćete napuniti naše ukusne pogačice - bunare"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 kesica, suv (7g)
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • ulje - 50 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslac - 30 g
  • za nadev
  • jaja - 2 komada (jedno žumance za premazivanje)
  • sir - 200 g
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • mak
* merne jedinice

Način pripreme

Malo ugrejte sveže mleko. U njemu rastvorite kvasac, šećer i 2-3 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite na toplom 10 minuta.

U posudi prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega sipajte kvasac, kiselo mleko, ulje, jaje i so. Zamesite meko testo, koje se ne lepi po rukama. Pospite ga brašnom i uvijte krpom. Tako testo treba da odstoji 30 minuta.

Za to vreme izmrvite sir. U njega dodajte jedno jaje i jedno belance. Žumance odvojite za premazivanje.

Nadošlo testo podelite na 12 jednakih delova. Oblikujte loptice. Uzmite jednučašu i pritisnite u centar svake. Tako ćete napraviti bunare. Ako je potrebno oblikujte prstima. U njega stavite nadev i poređajte u pleh, namazan uljem.

U sredinu svakog bunara stavite po jedan komadić maslaca. Pomešajte žumance sa jednom kašikom ulja i jednom kašikom svežeg mleka.

Dobijenom smesom namažite ivice udubljenja. Pospite makom i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: